خوابگاه‌ها ضدعفونی شدند/ آشپزخانه دانشگاه‌ها تعطیل است
با عادی شدن شرایط جامعه خبربازگشایی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله تعطیلی آشپزخانه این فضاها به گوش می‌رسد.

مجتبی صدیقی روز سه شنبه درباره شرایط بازگشایی خوابگاه ها از ۱۷ خردادماه، اظهار داشت: نحوه استفاده مراکز آموزش عالی از مصوبه حضور دانشجویان در دانشگاه ها باید به صورت حداقلی باشد؛ به این معنا که کماکان آموزش مجازی برای تکمیل دروس باقی بماند و این مصوبه برای تکمیل فعالیت های دانشگاه ها در نیمسال تحصیلی جاری به تشخیص دانشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی افزود: اگر رفع اشکال دروس، ارزیابی حضوری یا امتحانات باقی مانده باشد، این امکان با تاکید برای استفاده حداقلی از خوابگاه ها و امکانات رفاهی متناسب مهیا شده چرا که بافت خوابگاه ها متناسب با شرایط امروز طراحی نشده است.

 

تحصیلات تکمیلی ها در اولویت

رییس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه با تراکم خوابگاه ها در این شرایط مشکل داریم، تاکید کرد: کیفیت در آموزش ها اهمیت دارد اما دغدغه نخست، سلامت دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارمندان است که مشکلی برای آنها رخ ندهد؛ بنابراین در تماس با دانشگاه ها تاکید بر استفاده از این امکانات با اولویت تحصیلات تکمیلی مشروط به کنترل های بهداشتی آن هم در حداقل ممکن شد.

 

صدیقی افزود: اگر دانشگاه ها برنامه ریزی برای حضور دانشجویان کارشناسی کردند و نیاز به خوابگاه باشد، به طور طبیعی باید پیش بینی های لازم صورت گیرد.

 

تدبیر وزارت علوم برای فعالیت خوابگاه ها

معاون وزیر با اشاره به تدبیر وزارت علوم در خصوص حضور دانشجویان در خوابگاه ها، گفت: به منظور تکمیل فعالیت های آموزشی و پژوهشی در ترم جاری به دانشگاه ها اعلام شد استفاده از خوابگاه ها در حد ضرورت آن هم با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی باشد به گونه ای که در اتاق ها جمعیت خیلی کم و حتی به حداقل یک نفر کاهش یابد تا مشکلات جدیدی ایجاد نشود.

 

صدیقی درباره رعایت اصول بهداشتی در بدو ورود دانشجویان به دانشگاه ها و خوابگاه ها، اظهار داشت: در بدو ورود دانشجویان به خوابگاه ها کنترل ها و غربالگری بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال می شود؛ این غربالگری بر اساس دریافت آخرین پروتکل ها از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که به زودی در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد.

 

وی درباره غربالگری دانشجویان در خوابگاه ها، خاطرنشان کرد: این غربالگری ها در صورت ضرورت استفاده از خوابگاه یا مشاهده موارد مشکوک، نحوه عملکرد دانشگاه ها را بر اساس آخرین پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، مشخص کرده است.

رییس سازمان امور دانشجویان در پاسخ به این سوال که محدودیت استفاده از خوابگاه و گنجاندن یک دانشجو در یک اتاق مشکلاتی ایجاد می کند یا خیر، اظهار داشت: به طور طبیعی اگر در یک اتاق فاصله گذاری انجام

 

شود، ظرفیت خوابگاه ها را خیلی محدود می کندد، بنابراین همانگونه که تاکید شد دانشگاه ها به گونه ای برنامه ریزی کنند که متناسب با امکانات و مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا خوابگاه ها را در حداقل و ضرورت در اختیار دانشجویان قرار دهند.

 

صدیقی افزود: اگر برنامه ریزی دانشگاه ها نیاز به حضور دانشجو داشته باشد باید میزان استفاده از خوابگاه را برای دانشجویان مشخص کنند چرا که ظرفیت قبلی خوابگاه ها قابل استفاده نیست و با رعایت فاصله گذاری می توان از اتاق ها استفاده کرد.

به گفته این مقام مسوول سازمان امور دانشجویان، به دانشگاه ها توصیه شد برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که نیاز به خوابگاه خیلی کم و حداقلی شود.

 

آشپزخانه ها تعطیل است

رییس سازمان امور دانشجویان درباره از سرگیری فعالیت آشپزخانه ها و سرو غذا به دانشجویان، تاکید کرد: هیچ بنایی بر ارائه خدمات تغذیه مگر در مواقع ضروری به تشخیص دانشگاه وجود ندارد؛ در صورت ضرورت هم غذا به شکل بسته بندی ارائه می شود و در محل رستوران سرو نخواهد شد. بنابراین، خدمات تغذیه در اولویت برنامه دانشگاه ها نیست.

 

معاون وزیر علوم درباره ضدعفونی کردن خوابگاه ها برای ۱۷ خردادماه، گفت: اسفندماه سال گذشته و همزمان با تعطیلی خوابگاه ها، ضدعفونی صورت گرفت و درب ها بسته شد؛ برای استفاده مجدد هم ضدعفونی تکرار می شود.

نظرات

نظر خود را بگذارید