دانش‌آموزان الزامی برای ورود به شبکه شاد ندارند
مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه راه اندازی شبکه شاد اجباری نبوده تاکید کرد از ۱۴ میلیون دانش آموز حدود هشت میلیون نفر شبکه شاد را نصب کردند .

 مسعود شکوهی با بیان اینکه نمرات ثبت شده پس از آموزش مجازی هم در سوابق تحصیلی تاثیر دارد گفت: هدایت تحصیلی از سال ۹۴ به شکل جدید بر اساس سندتحول اجرا شد و بخش عمده‌ای از فرایندها به صورت غیرحضوری انجام می گرفت.

 

وی در پاسخ به اینکه امسال حدود ۶۵ درصد بچه‌ها رشته تجربی را در کنکور سراسری انتخاب کرده‌اند، علت چیست؟ گفت: در هدایت تحصیلی عوامل متعددی نقش دارند و وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند این روند را نهادینه کند. نیازمند همکاری بخشهای مختلف از جمله رسانه‌های گروهی هستیم. آموزش و پرورش بخشی از این فرایند هدایت تحصیلی است. قاعدتا باید تامین نیازها و انتظاراتی که برای تامین نیروی کار جامعه وجود دارد نیز مورد توجه قرار بگیرد. 

 

شکوهی ادامه داد: آموزش و پرورش اقداماتی انجام داده اما بخشی از علل گرایش به سمت رشته‌ای خاص، اجتناب ناپذیر است. شرایط و آینده بازار کار را چه طور می بینید؟ اگر فرزندی بخواهد به رشته نظری برود چه طور بازار کار آینده را برایش به عنوان ولی دانش آموز ترسیم می‌کنید؟ خانواده به بازار کار توجه می کند. درآمدهایی که برای مشاغل مختلف وجود دارد نیز مطرح است. 

 

وی با بیان اینکه سال گذشته برای ۶۸۰ هزار همکار فرهنگی دوره آموزشی پیرامون نحوه دخالت در فرایند هدایت تحصیلی ترتیب دادیم گفت: اما یک واقعیت وجود دارد که اولیای دانش آموزان در هدایت آنها برای انتخاب رشته تحصیلی و شغل نقش دارند. در تحقیقات خارجی خانواده بالای ۴۶ درصد در این حیطه نقش بازی می کند و تاثیرگذار است. 

 

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با همکاری انجمن اولیاء و مربیان آموزش خانواده‌ها را در دستورکار قرار دادیم. از سال ۸۵ شیب رشته تجربی زیاد شده است. در آموزش و پرروش روند و آمارهای ما نشان می دهد که توازن بین رشته‌ها در سال های اخیر به سمت رشته‌های کاردانش و فنی و ریاضی افزایش یافته است اما هنوز تعداد زیادی متقاضی شرکت در کنکور تجربی هستند.  

وی با بیان اینکه باید توزیع متوازن بین رشته‌ای را برحسب نیاز کشور انجام دهیم و وزارت علوم باید اینجا پاسخگو باشد گفت: دلایل بسیاری برای اقبال خانواده‌ها به سمت رشته تجربی وجود دارد. البته کل ظرفیت پزشکی ما محدود است و بسیاری وارد دانشگاه نمی شوند و این تبعات روانی برای آنها که از رقابت جامانده‌اند در پی دارد. حدود ۶۳ درصد شرکت کننده در کنکور تجربی داریم در حالی که کل ظرفیت پذیرش در رشته‌های مرتبط در آموزش عالی به ۱۰ هزار نفر نمی رسد. 

 

مدیر کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه راه اندازی شبکه شاد اجباری هم نبوده است و از ۱۴ میلیون دانش آموز حدود هشت میلیون نفر شبکه شاد را نصب کردند گفت: الزامی برای ورود به شبکه شاد برای دانش آموزان وجود ندارد اما اگر می‌خواهند آموزش رسمی را دنبال کنند کانال رسمی ما شبکه شاد است. 

 

شکوهی با حضور در برنامه تلویزیونی پرسشگر در پاسخ به اینکه برای تامین بهداشت و سلامت مدارس چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت: آموزش و پرورش اعتبار ویژه ای را برای گندزدایی و تامین بهداشت مدارس تخصیص دادند که حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بود. 

نظرات

نظر خود را بگذارید