صادرات و تولید زعفران در بحران
رئیس شورای ملی زعفران گفت: افزایش هزینه‌های حمل و نقل موجب ایجاد مشکلات جدیدی برای این صنعت شده و موجب افزایش هزینه‌های تمام شده در این محصول است.

محسن احتشام در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه متاسفانه بازار زعفران نیز مانند بسیاری از بازارهای دیگر به دلیل مشکلات حاصل از کرونا با رکود بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است، گفت: حدود 85 درصد زعفران تولید شده کشور صادر می‌شود که در چند ماه اخیر به دلیل محدودیت در حمل و نقل هوایی، درگیری بسیاری از بازارهای هدف صادراتی با کرونا، تمایل به خرید بسیاری از بازارها کاهش یافته و به همین دلیل از اسفند ماه در بازار زعفران رکود بسیار شدیدی حاکم شده است.

 

وی ادامه داد: در بازارهای داخلی نیز به دلیل تعطیلی بزرگترین بازارهای فروش سوغات مانند مشهد مقدس فروش رضایت‌بخشی را نداشتیم.

 

احتشام با بیان اینکه حدود 99 درصد صادرات زعفران از طریق حمل و نقل هوایی صورت می‌گیرد، افزود: از طرف دیگر منتظر شروع فعالیت شرکت‌های هواپیمایی هستیم تا ارسال کالا تسهیل شده تا صادرکنندگان بتوانند به راحتی صادرات خود را انجام بدهند.

 

رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به افزایش هزینه‌های حمل و نقل نیز گفت: افزایش هزینه‌های حمل و نقل موجب ایجاد مشکلات جدیدی برای این صنعت شده و موجب افزایش هزینه‌های تمام شده در این محصول است و قیمت حمل و نقل هر کیلو زعفران تا حدود 7 یورو رسیده است که این میزان با توجه به شرایط فعلی برای صادرکنندگان رقم بسیار زیادی است.

 

احتشام عدم وجود پرواز به بازارهای هدف را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: امیدواریم در خرداد ماه با راه‌اندازی حمل و نقل هوایی، صادرات زعفران بتواند روند نسبی خود را در پیش بگیرد.

 

وی تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت زعفران نمی‌توانیم وضعیت مطلوبی را برای این محصول تصور کنیم مگر اینکه مشکلات و معضلات فراروی این صنعت رفع شده و صادرکنندگان بتوانند میزان صادراتی عقب‌افتاده خود را جبران کنند تا با برداشت محصول جدید با انبوه زعفران در کشور مواجه نشویم.

نظرات

نظر خود را بگذارید