مجلس پایگاه مردم‌سالاری است
علی لاریجانی گفت: مجلس دهم از پشتوانه ۶۲ درصدی مردم برخوردار بود و بنابر این نشانه پشتیبانی مردم، همین که نماینده واقعی مردم هستند.

علی لاریجانی که سه‌شنبه شب به مناسبت پایان دوره دهم مجلس شورای اسلامی در گفت وگوی ویژه خبری حضور یافته بود، اظهار کرد: مجلس در زمینه نظریه گام دوم تلاش خوبی داشت. ابتدا باید بفهمیم که گام دوم به چه معناست و چه اصول و هدفی دارد.

 

وی یادآور شد: یکی از نکات مهم، این است که مجلس که نمایندگان مردم هستند، پایگاه اصلی مردم سالاری و دموکراسی است؛ به ویژه در کشوری مانند ما هرچه پشتوانه مردمی آن قوی تر باشد، نماینده واقعی مردم است.

 

لاریجانی افزود: مجلس دهم ۶۲ درصد آرای مردم را داشت و از پشتیبانی بسیار خوب و مردمی برخوردار بود. شاید از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون یک مجلس بوده که آرای مردمی آن بیش از این و نزدیک به ۷۲ درصد بوده است. بقیه همه پایین تر از این میزان بودند.

 

رییس قوه مقننه اظهار کرد: مجلس دهم از پشتوانه ۶۲ درصدی مردم برخوردار بود و بنابر این نشانه پشتیبانی مردم، همین که نماینده واقعی مردم هستند.

 

وی در ادامه در خصوص ترکیب مجلس دهم گفت: مجلس دهم ۲۹۰ نماینده دارد که از این تعداد ۱۰۳ نفر ایثارگر هستند و سابقه جبهه دارند و جانباز هستند. تعداد زیادی از آنها فرزند شهید هستند و این نشانه آن است که پیوند مجلس با بخش انقلاب بسیار قوی است.
لاریجانی ادامه داد: از نظر سابقه اجرایی ۸۰ درصد مجلس فعلی سابقه اجرایی دارند و این به فهم مشکلاتی که مردم دارند کمک می کند.

 

رییس قوه مقننه گفت: هرچه سابقه اجرایی بیشتر باشد، نمایندگان، مشکلات مردم را بیشتر می شناسند. در این مجلس سابقه وزارت و چهار نفر سابقه استانداری داشتند، معاون وزیر داشتند، ۱۱ نفر سابقه فرمانداری و تعداد زیادی سابقه شهرداری داشتند؛ بنابر این مجلس ترکیبی از افراد مختلف با سابقه اجرایی بود؛ ۱۶۷ نفر از نمایندگان مجلس دهم فوق دکترا و پزشک بودند؛ کارآمدی این افراد را نشان می دهد که خوب تصمیم می گیرند.

 

وی اضافه کرد: تعدادی از نمایندگان سابقه تدریس دانشگاهی داشتند؛ این به معنای آن است که بخش مهمی از نخبگان را در مجلس دهم تشکیل دادند؛ اگرچه گاهی مطالبی گفته می شود اما باید دید که این مجلس در چه فضا و شرایطی کار کرد.

 

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص وظایف نظارتی مجلس گفت: در این دوره ده هزار تذکر، سه هزار سوال از وزرا، پنج سوال از رییس جمهوری و ۶ استیضاح مطرح شد. علاوه بر این ۶۳ بار مسؤولان را به مجلس فرا خواندیم و ۵۳ جلسه غیرعلنی داشتیم که مسوولان را احضار کردیم.
وی افزود: ۱۰ گزارش از سوی کمیسیون ویژه به صحن آمد و  ۱۸۱۸ جلسه نظارتی از سوی کمیسیون ها برگزار شد. 

 

به گفته لاریجانی، ۱۳۳ نماینده در ۷۳ مجمع ملی ناظر و ۲۷۹ نماینده در هیأت های استانی ناظر هستند که ۱۶۰۰ گزارش داشتند.

 

وی با بیان اینکه این دولت از نظر رعایت قانون نسبت به دولت های قبلی بهتر عمل کرد، افزود: در این دوره ۳۲۸۵ پرونده به دادسرای دیوان رفت و حدود چهار میلیارد دلار به صندوق بازگشت.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در تذکرات مصلحت اندیشی می‌شود؟ گفت: مجلس دهم در نظارت بیان محترمانه به کار برد و از ابزارش درست استفاده کرد.

نظرات

نظر خود را بگذارید