شایعه‌سازی درباره بودجه حوزه علمیه اقدامی ناجوانمردانه است
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بسیاری از اوقات بودجه مصوب مجلس برای بخش‌های فرهنگی از سوی دستگاه‌های اجرایی تخصیص داده نمی‌شود و هر کجا کم می‌آورند، از بودجه فرهنگ کم می‌کنند.

حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی  با اشاره به کمبود بودجه فرهنگی، اظهار داشت: بودجه فرهنگی در مقایسه با بودجه سایر حوزه‌ها بسیار اندک است که البته این مسئله صرفاً مربوط به این زمان و دولت کنونی نیست و متأسفانه در همه دوره‌ها، دولت‌ها بودجه کافی به بخش فرهنگ تخصیص نمی‌دهند.

 

وی افزود: جای تأسف دارد که بودجه بخش فرهنگی با نیازها و شأنی که مقوله فرهنگ دارد، هیچ سنخیتی ندارد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته گاهی ارقامی در لوایح بودجه سالیانه برای بخش‌های فرهنگی اعلام می‌شود و عده‌ای دنبال سوژه هستند و ارقامی را کنار هم ردیف کرده و شایعه درست می‌کنند که بودجه کلانی به بخش فرهنگ اختصاص یافته است. این افراد به نوعی القا می‌کنند تا به مردم بگویند که گرفتاری‌ها و کمبودهایی که دارید به دلیل آن است که بودجه شما به مساجد، حوزه‌های علمیه و روحانیت داده می‌شود که حرکت بسیار ناجوانمردانه ای است که این افراد دنبال می‌کنند اما هیچ گاه در عمل چنین مسئله‌ای تحقق پیدا نکرده است.

 

تقوی افزود: معمولاً در لوایح بودجه مبالغی درباره بخش‌های فرهنگی گفته می‌شود اما گاهی اوقات صرفاً یک سوم مبالغی که در لایحه بودجه به تصویب رسیده، به بخش‌های فرهنگی اختصاص داده می‌شود و بر این اساس باید گفت که بین تصویب و تخصیص بودجه تفاوت بسیار زیادی است.

 

وی بیان کرد: بسیاری از اوقات مبالغی را که مجلس برای بخش‌های فرهنگی به تصویب می‌رساند، از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده نمی‌شود و معمولاً هر کجا که کم می‌آورند، از بودجه‌های فرهنگی کم می‌کنند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته شاید آنها هم مشکلاتی داشته باشند و بنده نمی‌خواهم مشکلات دستگاه‌های اجرایی را نادیده بگیرم اما این مشکلات باید عادلانه حل شود، نه اینکه برای همه مشکلات صرفاً از بودجه بخش فرهنگی کم کنیم. بخش فرهنگ هیچ گاه از بودجه عمومی کشور سهم لازم و مطلوب را نداشته است و بودجه‌های فرهنگی بسیار اندک است و این مسئله قابل انکار نیست.

تقوی با اشاره به یکی دیگر از مشکلات بخش‌های فرهنگی مبنی بر موازی کاری بین دستگاه‌ها، گفت: در صورتی که دستگاه‌های فرهنگی با مسئله موازی کاری مواجه هستند، باید لایحه‌ای را در این زمینه به مجلس ارائه کنند تا مجلس این مشکل را حل و فصل کند.

 

وی با تأکید بر اینکه مجلس آمادگی دارد که مشکل موازی کاری دستگاه‌های فرهنگی را حل کند، ادامه داد: در صورتی که مشکلات فرهنگی نیاز به تصویب و اصلاح قانون دارند، ما در مجلس تمام قد در خدمت دستگاه‌های فرهنگی هستیم و حتماً به فرهنگ کمک می‌کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته باید در وهله اول مشخص شود که آیا تنوع دستگاه‌های فرهنگی مسئله‌ای مفید است یا آنکه به مقوله فرهنگ لطمه می‌زند. البته بنده معتقدم که باید حوزه‌های فعالیت دستگاه‌های فرهنگی به طور دقیق تعریف شود تا تداخل مسئولیت نداشته باشند.

نظرات

نظر خود را بگذارید