رشته ارتباطات سلامت راه‌اندازی می‌شود
بر اساس تفاهمنامه مشترک میان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رشته ارتباطات سلامت راه‌اندازی می‌شود.

به منظور توسعه آموزش‌های میان رشته‌ای، پژوهش‌های کاربردی، رفع مشکلات نظام سلامت کشور و پاسخ گویی به مهمترین نیازهای جامعه به ویژه در شرایط برآمده از ویروس کرونا، همکاری عملی و علمی میان حوزه‌های علوم پزشکی و علوم انسانی و اجتماعی و برقراری ارتباطات متقابل و موثر، تفاهمنامه همکاری در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به امضا رسید.

این تفاهم نامه شامل همکاری‌های آموزشی همچون راه اندازی رشته ارتباطات سلامت با همکاری علمی و اجرایی دو دانشگاه، راه اندازی مرکز آموزش‌های حرفه‌ای علوم انسانی و سلامت، برگزاری سمینارها، کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی، تبادل استاد و دانشجو، طراحی و راه اندازی رشته‌های مشترک دیگر، استفاده متقابل از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری آموزشی و پژوهشی، تامین فضا و تجهیزات مورد نیاز برای برگزاری کلاس‌های آموزشی، کمک در راه اندازی و ایجاد دوره‌های مشترک توانمندسازی اعضای هیئت علمی در زمینه‌های مختلف آموزشی و همکاری‌های پژوهشی همچون استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات تحقیقاتی دو دانشگاه، ایجاد بانک‌های اطلاعاتی و پایگاه‌های پژوهش و اطلاع رسانی و تبادل آمار و اطلاعات، حمایت‌های معنوی و مادی از پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی در زمینه‌های میان رشته‌ای مرتبط، انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک و برگزاری سمینارها، وبینارها، سخنرانی‌ها و نمایشگاه‌های مشترک در سطوح ملی و بین‌المللی می‌شود.

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: یکی از آرمان‌های این دانشگاه به عنوان میان دار رشته‌های علوم انسانی این است که بتواند ارتباط تنگاتنگ و نزدیک با اقدامات واقعی با دانشگاه‌های علوم پزشکی داشته باشد. این جدا افتادگی دانش پزشکی از سایر رشته‌های علمی در دانشگاه‌ها مزایا و معایبی داشته که یکی از معایب، این بوده است که ما نتوانستیم ارتباط نزدیک علمی با حوزه‌های علوم پزشکی داشته باشیم.

وی بیان کرد: این اقدامات و هماهنگی‌ها می‌تواند شرایطی را فراهم کند که بر این ضعف در جامعه غلبه کنیم. استادان ما در بسیاری از زمینه‌ها با یافته‌های علوم پزشکی بیگانه‌اند و این باعث می‌شود که به حوزه علوم انسانی و بخشی که به ارگانیسم بدن انسان و نحوه اندیشیدن، زیست فردی و زیست اجتماعی آگاهی نداشته و با آن بیگانه باشند. از طرف دیگر علوم انسانی در درون خود یافته‌ها و ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند مکمل دانش پزشکی باشد. شرایط شروع کرونا یا وجود فجایعی که در جامعه بشری به وجود آورده است ولی ما را به حوزه‌هایی وارد کرد که اگر این بیماری شیوع پیدا نمی‌کرد ما به این حوزه‌ها وارد نمی‌شدیم.

سلیمی ادامه داد: همانطور که بعد از شیوع کرونا در اقتصاد با یک دیجیتال جامپ مواجه شدیم که ماهیت آموزش، پژوهش و فعالیت‌های بین‌المللی ما را به شدت تحت تاثیر خود قرار داد، شاید بتوانیم از این فرصت و پتانسیل‌های موجود در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی به طور کلی استفاده کنیم. اگر از منظر علوم انسانی نگاه کنیم هر اتفاقی که در عالم انسانی می‌افتد چیزی است که در ذهن ما شکل می‌گیرد. جهان ما جهانی است که ما با شیوه تفکر خود آن را می‌سازیم. مدعی هستیم که حتی در حوزه سلامت هم این چنین است، یعنی انسان صرفاً یک موجود بیولوژیک نیست بلکه موجودی است که با نحوه تفکر خود، با زیست اجتماعی خود با چگونگی ارتباط خود با دیگر انسان‌ها و دیگر جوامع نه فقط معنای سلامت را می‌سازد، بلکه می‌تواند شیوه‌های سازماندهی و ساختارهای ایجاد سلامت را به وجود بیاورد.

نظرات

نظر خود را بگذارید