راکت آریان ۵ پس از سه بار تاخیر بالاخره پرتاب شد
راکت اروپایی «آریان ۵» حامل سه ماهواره پس از هفته‌ها تاخیر به دلایل فنی و بدی آب و هوا، سرانجام به مدار زمین پرتاب شد.

آریان ۵ ساعت ۷:۰۴ دقیقه عصر شنبه به وقت محلی از مرکز فضایی گویان فرانسه (واقع در آمریکای جنوبی) به فضا پرتاب شد. این پنجمین پرتاب شرکت اروپایی «آریان اسپیس» در سال ۲۰۲۰ است. 

عملیات پرتاب این موشک، پیش از این به دلایل فنی و همچنین بدی آب و هوا، دو بار در اواخر ژوئیه و یک بار هم در نیمه اوت به تاخیر افتاده بود. عملیات پرتاب این ماهواره‌بر چهارمین تلاش در دو هفته اخیر برای فرستادن آن به سمت مدار زمین محسوب می‌شود.

راکت آریان ۵ حامل ماهواره های MEV-۲ و ماهواره ارتباطاتی Galaxy ۳۰ است که دو به شرکت «اینتل ست» تعلق دارند و ماهواره ارتباطاتی BSAT-۴b که متعلق به شرکت سیستم پخش ماهواره ژاپن است.

ماهواره MEV-۲، عمر مفید ماهواره های قدیمی را با تامین سوخت مجدد برای چند سال افزایش می دهد. MEV-۲ دومین نسخه از این نوع ماهواره است که به کمک ماهواره های قدیمی «اینتل ست» می رود. در این ماموریت MEV-۲ همچنان به سرویس دهی به ماهواره های اینتل ست ادامه خواهد داد.

در اولین اقدام تاریخی برای سوخت رسانی به ماهواره های قدیمی و افزایش عمر مفید آنها،  ماهواره MEV-۱ ماه فوریه با موفقیت به ماهواره اینتل ست ۹۰۱  (Intelsat ۹۰۱) متصل شد و برای ۱۰ سال سوخت در اختیار آن قرار داد. امید می رود که تعمیر و سوخت رسانی به ماهواره های قدیمی تر روش ارزان قیمت تری نسبت به جایگزینی ماهواره ها در فضا باشد.

اکنون انتظار می رود ماهواره سوخت رسان MEV-۲ ساخت شرکت «نورثروپ گرومن»،‌ اوایل سال میلادی ۲۰۲۱ با ماهواره اینتل ست ۱۰۰۲/IS-۱۰۰۲ که در سال ۲۰۰۴ پرتاب شد، ملاقات کرده و برای سوخت رسانی به این ماهواره متصل شود.

نظرات

نظر خود را بگذارید